Valikko
Katso video  ►

Ravinto

Ruokavalion tärkeimmät laatutekijät ovat ravinteikkuus ja prosessoimaton ruoka.

Ruokailu on yksi parhaista nautinnon lähteistä. Voit silti nauttia siitä samalla, kun matkaat kohti tavoitteitasi. Haluatpa sitten pudottaa painoa, lisätä lihasmassaa tai voida paremmin, on oikeanlainen ravinto aina olennainen osa onnistumista. Hyvä ruokavalio on monen asian summa ja onkin tärkeää, ettei siitä tehdä liian askeettista.

Valmennuksessani optimaalinen ravitsemus on yksi tärkeimipiä kulmakivia. Sinulle suunnitellaan henkilökohtainen ravinto-ohjelma, jonka avulla energiatasosi nousevat täysin uudelle tasolle. Ravintovalmennuksen avulla voit olla varma, että ruokavaliosi on kokonaisvaltaisesti tasapainossa.

AITOA RUOKAA

Ruokavalion tärkeimmät laatutekijät ovat ravinteikkuus ja prosessoimaton ruoka. Alkuperäinen, luonnollinen, käsittelemätön ruoka on parasta lääkettä ihmiselle. Luomulaatuinen ja parhaassa tapauksessa itse kasvatettu tai metsästä saatava ruoka on meille parasta polttoainetta. Prosessoitujen ruokien lisäksi myöskään vähärasvaiset tuotteet eivät kuulu ruokavaliosuosituksiimme.  Suunnittelemamme ruokavalio laihduttaa, vaimentaa kehon tulehdustiloja ja antaa lisäenergiaa.

VESI

Jokainen kehosi solu vaatii vettä. Ihminen koostuu 50-70 % vedestä. Mikäli kehosi on alinesteytetty, solut eivät voi mitenkään toimia optimaalisesti. Elimistö menettää jatkuvasti vettä, joskus jopa 3 litraa päivässä, normaalien elintoimintojen mukana, menetetty vesi pitää korvata, jotta elimistö säilyy terveenä. Suosituksemme päivittäiselle vedenjuonnille on 0,035 kertaa oman kehon paino. Eli 100 kg painavan ihmisen tulisi juoda vettä 3,5 litraa päivässä. Nyt kun lisäät veden juontiasi, lisäänty virtsaamisen tarve. Ideana ei ole, että kaikki vesi mitä juot tulee heti virtsaamalla läpi. Tarkoitus on että neste imeytyy kehoon. Lisäämällä laadukasta suolaa 1/8 teelusikallista puoleen litraan vettä, takaa sen, että vesi imeytyy kehoon. 

KASVIKSET

Lisätäksesi suojaravintoaineiden saantiasi roimasti ala nauttimaan enemmän kasviksia. Erityisesti tummanvihreät kasvikset sisältävät A-, C- ja K-vitamiineja. Tämän lisäksi vihreissä lehtikasveissa on muun muassa rautaa, magnesiumia, kaliumia ja sinkkiä sekä kalsiumia. Ala siis syömään jokaisella aterialla aina mahdollisuuksien mukaan mahdollisimman paljon eri väristä salaattia, panosta erityisesti vihreisiin. Mitä tummemman vihreä, sitä enemmän klorofylliä, eli lehtivihreää. Kasvikset lisäävät energisyyttäsi, paitsi suuren ravintoainemäärän vuoksi, niin myös siksi että kehosi pH-tasapaino paranee. Useat ruoka-aineet happamoittavat kehoa, kun taas kasvikset alkalisoivat ja tämän vuoksi painonpudotus on helpompaa ja saat lisää energiaa. Ala juomaan päivittäin kasviksia vähintään 0,5 litraa päivässä. Voit juoda kasviksia tekemällä vihersmoothieita, juomalla valmiiksi jauhettua viherjauhetta veteen sekoitettuna, tai puristamaan itse vihermehuja.

PROTEIINIT

Proteiini on kehon rakennusaine ja sitä tarvitaan muun muassa palautumiseen, sekä lihasten kasvatukseen. Suosi ruokavaliossasi aina kun mahdollista luomulaatuista eläinproteiinia. Eli lihaa, kalaa, mereneläviä, lintuja, riistaa ja kananmunia. Treenin jälkeen on useimmiten järkevää nauttia välittömästi palautusjuomana proteiinia. Proteiini voi esimerkiksi olla laadukasta hera-, riisi- tai hamppuproteiinia. 

HIILIHYDRAATIT

Ihminen tarvitsee hiilihydraatteja ja niitä saa ja pitää syödä, myös silloin kun haluat pudottaa paino. Parhaat hiilihydraatin lähteet ovat kasvikset ja marjat. Myös hedelmät ovat hyviä. Hedelmiä kannattaa nauttia kohtuudella, ettet saa liikaa fruktoosi, eli hedelmäsokeria. Myös tärkkelys on hyvä kuulua päivittäiseen ruokavalioon. Turvallisimmat tärkkelyksen lähteet ovat peruna, bataatti, riisi ja kvinoa. 

 

RASVA

Rasva on erittäin tärkeä energianlähde. Suuri osa painonpudottajista tekee ison virheen karsiessaan rasvan pois ruokavaliosta. Valitse aidot ja luonnolliset rasvat kuten kookosöljy, oliiviöljy, avokado ja voi. Prosessoidut kasvisrasvat ja low-fat tuotteet kannattaa kiertää kaukaa. Syömällä aitoa rasvaa kehon rasva-aineenvaihdunta alkaa toimia optimaalisesti. Tämän ansiosta kehon rasva alkaa poistua ja jaksat paremmin, sekä arjessa, että treeneissä. Rasvan lisäämisellä ollaankin saatu upeita menestystarinoita sekä painonpudottajien, että huippu-urheilijoiden kanssa. 

 

HERKULLISIA RESEPTEJÄ

Valmennuksesta saat 30-sivuisen pdf-reseptikirjan, josta löytyy hurja määrä herkullisia, ravitsevia, monipuolisia ja helposti valmistettavia ruoka- ja smoothiereseptejä. 

Ota yhteyttä – 0400 737 593 / ilkka@isc.fi